Hanneke
van Veen

Even voorstellen...

Meer weten over sparen?

Op basis van dit weblog verscheen een boek:
Het kan alleen maar beter worden & andere opbeurende verhalen
Via deze website te bestellen, zonder verzendkosten.
KLIK HIER

Even voorstellen...

Hanneke van Veen, in 1943 geboren in Den Helder, een koud en winderig oord.
Mijn moeder was onderwijzeres, mijn vader bloemist/hovenier. Beiden zijn inmiddels overleden op de leeftijd van 92 jaar. Ons ouderlijk gezin bestond uit drie meisjes en een jongen.
Uit mijn eerste huwelijk heb ik twee dochters: Lajla en Barbara. Nu ben ik getrouwd met Rob van Eeden die twee zonen heeft: MichaŽl en Faber. We hebben inmiddels vier kleinkinderen.

Sinds een jaar of drie verdien ik mijn inkomen met de Sparen- en Duurzaam Sparenpagina die ik samen met mijn dochter Barbara beheer. Die pagina ben ik begonnen omdat ik helemaal niet van beleggen houd en merkte dat er maar moeilijk aan volledige informatie te komen was over de beste mogelijkheden van sparen, depositos en dergelijke.
Daarnaast werkte ik tot half 2005 parttime in de gespecialiseerde gezinszorg, waarbij ik in 'moeilijke' gezinnen en bij alleenstaanden o.a. help te voorkomen dat er een opname nodig is in verpleeghuis of psychiatrische inrichting.

Maar dat is niet het enige wat ik doe en gedaan heb. Mijn achtergrond is een heel andere. Ik heb een opleiding als maatschappelijk werker met voortgezette opleidingen als verslavingstherapeut. Met dat werk in een kliniek voor verslavingsziekten ben ik een aantal jaren geleden gestopt, toen het niet meer te combineren viel met mijn andere bezigheden.

Samen met Rob richtte ik in 1992 de Vrekkenkrant op, waaruit tal van publicaties en activiteiten ontstonden, gegroepeerd in de stichting Zuinigheid met Stijl, waar veel informatie te vinden is, zoals over de boeken die we schreven en het blad GENOEG. In 2002 droegen we deze werkzaamheden over aan een groep enthousiaste medewerkers die nu de deugden van spaarzaam leven met verve promoten.

Verder werkte ik in allerlei functies in de kinderopvang, ontwikkelingssamenwerking, advies aan startende ondernemers, milieueducatie, gehandicaptenzorg en psychiatrie.