Hanneke
van Veen

Even voorstellen...

Meer weten over sparen?

Op basis van dit weblog verscheen een boek:
Het kan alleen maar beter worden & andere opbeurende verhalen
Via deze website te bestellen, zonder verzendkosten.
KLIK HIER

Archief 2005, week 30

27 juli 2005

Als je dood bent…

Kleinzoon Arthur is vijf jaar. Het is een dromerig tenger jongetje met blond haar. Zijn ouders stimuleren al van heel klein af aan zijn verstandelijke ontwikkelingen door veel voor te lezen, educatieve spelletjes op de computer en dergelijke. Hij beschikt dan ook over een formidabele woordenschat, maar soms gaat er iets niet helemaal goed.

Om de twee weken past opa Rob s middags op Arthur en zijn jongere zusje. De middag begint bij de crèche, waar Rob Arthur ophaalt. De wandeling naar huis door de Amsterdamse binnenstad is voor beiden een hoogtepunt. Dan wordt er stilgestaan bij etalages, een gek hondje of mooie gevel. Arthur vindt het prachtig en beiden hebben veel plezier. Soms gaat het gesprek over een serieus onderwerp, een keer over doodgaan. Arthur heeft blijkbaar ergens iets opgevangen en zegt heel ernstig: Weet je opa, als je doodgaat, dan ga je naar de Hema.

Later vertelt Rob dit verhaal aan zijn drie jaar oudere kleindochter Kim. Die knikt begrijpend en zegt: Ja, hij is ook zo klein, hij kan nog niet mol zeggen.