Hanneke
van Veen

Even voorstellen...

Meer weten over sparen?

Op basis van dit weblog verscheen een boek:
Het kan alleen maar beter worden & andere opbeurende verhalen
Via deze website te bestellen, zonder verzendkosten.
KLIK HIER

Archief 2005, week 27

10 juli 2005

Antidepressivum

Als ik een regelrechte rotbui heb of me heel erg depri voel, ga ik geen leuke dingen doen of mezelf verwennen. Nee, ik ga juist heel vervelende dingen doen. Voor mij de meest effectieve overlevingsstrategie.

Altijd ligt er wel ergens in huis een lijstje met zogenaamde rotklussen. Onder het motto dat het bijna niet erger kan pleeg ik bijvoorbeeld eerst een serie telefoontjes met vervelende mensen. Poets daarna een lading schoenen tot ze weer blinken en een deel breng ik naar de schoenmaker. Kapotte kleding zoek ik bij elkaar om te repareren, te wassen en te strijken. Kasten ruim ik op en zakken met overtollig huisraad (die al weken in de gang Ún in de weg staan) breng ik naar de tweedehandswinkel.

Terwijl ik zo bezig ben (het klinkt vrij ongelofelijk, maar het is echt zo) verandert zo langzaamaan mijn humeur. In plaats van sacherijnig en niet te genieten begin ik moe te worden en… tevreden dat ik al dat werk heb gedaan. Er hangt weer van alles om aan te trekken kant-en-klaar in de kasten. Mijn schoenen zien er weer prima uit en op al die lijstjes is van alles en nog wat doorgestreept. In feite heb ik goed voor mezelf gezorgd. Niet door gebak te gaan eten, van alles te gaan kopen of aan de sherry te gaan, maar door uitgestelde zaken aan te pakken.
Een absolute aanrader.