Hanneke
van Veen

Even voorstellen...

Meer weten over sparen?

Op basis van dit weblog verscheen een boek:
Het kan alleen maar beter worden & andere opbeurende verhalen
Via deze website te bestellen, zonder verzendkosten.
KLIK HIER

Archief 2005, week 24

15 juni 2005

Bikinilijn

Ze kunnen de vraag nauwelijks aan, want bijna iedereen heeft wel ergens haar groeien waar het niet gewenst is. Vrouwen met een behaarde bovenlip en te dikke borstelige wenkbrauwen. Mannen die in hun vrije tijd graag vrouwenkleding dragen en een harig decolletť niet zo charmant vinden staan, of mannen die van geslacht zijn veranderd. Een gat in de markt, zo vertelt mij een stel dat er zn beroep van heeft gemaakt haren voor eeuwig te verwijderen met een gloednieuw kostbaar apparaat.

Geholpen door zes parttime medewerkers doen ze dit werk en maken reclame voor deze business met hun website: www.nooitmeerscheren.nl. Dat trekt behoorlijk de aandacht, al kan ik me slecht voorstellen dat heteromannen hier de voorkeur aan geven boven een normale dagelijkse scheerbeurt. Nooit meer scheren slaat meer op het verwijderen van haar op benen, uit oksels en om de bikinilijn bij te werken. Het laatste is een keurige omschrijving om aan te geven dat het om overtollig schaamhaar gaat dat uit bikinibroekjes piept. Laatst hoorde ik iemand zeggen dat ze erg blij was met een dergelijke service waar men bovendien niet opkijkt van vreemde verzoeken. Bij mij groeit vanaf de puberteit het schaamhaar van mijn navel tot mijn knieŽn. Ik durf me nooit op het strand of zwembad te vertonen. Nu weet ik waar ik me kan laten helpen.

Ook zijn er mensen die zichzelf smoothy noemen en die er alles voor over hebben zo goed als haarloos door het leven te gaan. Alleen op het hoofd is het toegestaan. Ook zij kunnen zich laten behandelen. De naakste nudisten noemen ze zichzelf ook. Maar als je je bedenkt dat echt alles weg moet… Haren op armen en benen, maar ook op handen en voeten. Dan alles van het gezicht (au, au!) en van de rug, de schouders, de billen en de schaamstreek. Pas als deze helse, jaren durende marteling achter de rug is en je bankrekening flink geplunderd, kun je jezelf een smoothy noemen. Als je het overleeft tenminste.

Een vreemde toestand en niet goed invoelbaar, al ken ik een man met vrij sterke donkerkleurige beharing die iets vervelends meemaakte op dit gebied. Misschien heeft hij ooit kort overwogen zichzelf van top tot teen te laten ontharen. Na het zwemmen zat hij lekker ontspannen met zijn armen over de balustrade van de horeca- voorziening te kijken naar andere zwemmers die van de duikplank sprongen. Naast hem een moeder met een kind van een jaar of vier. Opeens aait het kind over zijn arm en zegt liefjes: Apie, apie.