Hanneke
van Veen

Even voorstellen...

Meer weten over sparen?

Op basis van dit weblog verscheen een boek:
Het kan alleen maar beter worden & andere opbeurende verhalen
Via deze website te bestellen, zonder verzendkosten.
KLIK HIER

Archief 2005, week 14

6 april 2005

Lekker warm

Het sneeuwt en het is flink koud buiten . De mijnheer uit Nieuw Guinea, die ik twee keer per week kom helpen met zn huishouding, boodschappen, post en dergelijke, zit met een aantal dikke truien en twee joggingbroeken over elkaar aan bij de kachel. Ik vraag of hij al buiten naar de sneeuw heeft gekeken. Hij griezelt en zegt: No madam, better stay inside.

Zal ik een handje sneeuw voor u pakken, vraag ik een beetje plagend. Nu deinst hij werkelijk achteruit: No, no, much too cold, dont do that, dont go outside! en hij moet nu ook om zichzelf lachen.
We praten nog wat over het weer en ik merk op dat het in zijn land natuurlijk nooit zo koud is als in Nederland. Hij bevestigt dit, maar zegt dan opeens: It is cold in mountains. Very cold.

Hij staat op om me op de grote kaart van zijn land, die met punaises op de schoorsteenmantel is geprikt, aan te wijzen welk gebied hij bedoelt. Here very very cold.

Op mijn vraag of de mensen daar ook, net als bij ons, kachels hebben om zich te warmen, antwoord hij: No, sleep with pig!