Hanneke
van Veen

Even voorstellen...

Meer weten over sparen?

Op basis van dit weblog verscheen een boek:
Het kan alleen maar beter worden & andere opbeurende verhalen
Via deze website te bestellen, zonder verzendkosten.
KLIK HIER

Archief 2004, week 35

25 augustus 2004

Gespecialiseerde thuiszorg (3)

Een van mijn clienten, een gehandicapte oudere mijnheer, eet op brood uitsluitend gebraden kipfilet. Dit keer is het niet voorradig bij de supermarkt, omdat de koelinstallatie het begeven heeft. Dan maar naar het kleine buurtwinkeltje dat exotische producten verkoopt.

Ik kijk in de vitrine, maar zie niets dat op kipfilet lijkt. De Marokkaanse eigenaar vraagt wat ik zoek. Kipfilet voor op brood, zeg ik. Hij geeft mij een voorverpakt leverworstje. Nee, dat bedoel ik niet, dat is varkensvlees, zeg ik. Hij kijkt me aan of ik achterlijk en analfabeet ben en wijst op de naam die op de verpakking staat. Dit is echte kippenworst, kijk maar, het staat er op:  Kips' leverworst.

23 augustus 2004

Na 10.000 bezoeken: tijd voor evaluatie

In week vijf van dit jaar begon ik mijn weblog. Ik had er geen idee van hoe het zou lopen. Zou ik het leuk vinden, had ik genoeg stof om over te schrijven en wie zou die verhalen van mij willen lezen? Geen idee. Het voelde in ieder geval anders dan een (betaald) stuk schrijven voor een blad of werken aan een boek. Tijd voor een evaluatie, ook graag van uw kant.

Inmiddels weet ik dat het leuk is om op deze manier te schrijven en te publiceren. De teller laat zien dat er in sinds februari ruim 10.000 keer naar de site gekeken is. Lang niet gek. Toch voelt het ook als een beetje als 'eenrichtingverkeer'. Al kreeg ik enkele sympathieke en lovende reacties en gaven ongeveer 130 mensen zich op voor een abonnement. Dat ik niet meer 'terug' krijg ligt misschien voor een deel aan de opzet van mijn weblog. Reacties worden namelijk niet gepubliceerd. Die komen alleen bij mij terecht. Dat stimuleert waarschijnlijk niet.

In de tijd van de Vrekkenkrant, de boeken, lezingen en cursussen en het daaropvolgende mediaoffensief werden we bedolven onder fanmail. Dat was ontzettend leuk, maar ook zwaar, want een groot deel daarvan wilden we beantwoorden. Daar was ik met de weblog een beetje huiverig voor. Maar bedolven onder reacties ben ik niet. Maar, eerlijk gezegd, vind ik toch wel erg leuk. Dus lezers, laat eens wat horen! Wat vond u leuk om te lezen?
Aanmerkingen, reacties of ideeen graag naar: weblog@hannekevanveen.nl.
Al uw reacties zal ik met aandacht lezen. Alvast bedankt!

P.S.
U hebt misschien gemerkt dat ik wat minder schrijf de laatste weken. Dat komt door het volgende. Ik heb een flink aantal klussen overgenomen van Rob, om hem te ontlasten met een boek dat hij schrijft en dat op 1 september af moet zijn. Het werk is bijna allemaal computerwerk, zoals het onderhoud van de Sparenpagina en van enkele websites over loopbaanbegeleiding en dergelijke. Gelukkig krijg ik bij de Sparenpagina hulp van dochter Barbara die vrij veel ervaring heeft met de technische kant en ook snel bijleert.
Allemaal werk achter het scherm dus. In korte tijd moest ik veel leren. Mijn hoofd voelde de afgelopen weken alsof er echt niets mee bij kon. Zin om ook nog aan mijn weblog te werken bleek minimaal.